Ariana dla WS | Blogger | X X

Strony

12 marca 2022

Tort czekoladowy z frużeliną wiśniową


Po dosyć długiej przerwie na blogu, mam dla Was bardzo dobry i sprawdzony przepis na tort czekoladowy z masą michałkową, frużeliną wiśniową, otynkowany ganache z białej czekolady. 

Tort wyszedł piękny, smaczny i najważniejsze, że nie był przesłodzony. 

Aby uzyskać frużelinę wiśniową musicie zagotować wiśnie (mrożone lub świeże, to nie ma znaczenia), następnie dodać do nich mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Ja zawsze dodaję mąkę partiami, aż do uzyskania pożądanego efektu. 

Przepis na biszkopt i masę michałkową znajdziecie tutaj.

Przepis na ganache i całą potrzebną wiedzę do czego można jeszcze go wykorzystać znajdziecie tutaj





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz